Cuckoo Vs Coway

8 Perbezaan Cuckoo, Coway Serta Penapis Air Lain

Cuckoo

Anda mesti salah seorang yang tengah mencari perbezaan antara cuckoo dan juga coway. Jangan risau. Saya pun sama! Pengguna yang bijak adalah pengguna yang mengoptimizekan pembelanjaan mereka. Saya membuat posting ini bukan untuk menjatuhkan produk lain tetapi perbezaan awam sahaja. Saya akan share tentang kelebihan yang ada pada penapis air cuckoo berbanding syarikat penapis air & udara yang lain.

1.Harga

Di bawah adalah antara perbezaan syarikat Cuckoo dengan syarikat lain. Kebanyakan produk cuckoo mempunyai harga yang sangat sesuai dengan rakyat marhaein kerana banyak produk cuckoo mempunyai harga yang di bawah rm100 sebulan. Oleh yang demikian, customer mempunyai banyak pilihan produk yang sesuai dengan bajet bulanan mereka. Untuk pengetahuan, di Cuckoo ada 2 jenis pelan bayaran untuk sewa beli. Yang mana ianya ada keistimewaan tersendiri. Di sini saya senaraikan pelan-pelan bayaran tersebut.

2. Jenis tangki

Kesemua penapis air cuckoo menggunakan tangki “stainless steel” tahan karat dan berkualiti tinggi. Ada yang kata, pakai tangki besi. Wat the heck??? Tangki keluli tahan karat la.

Apa yang istimewanya tangki “stainless steel” ini?

First buka minda anda, antara “stainless steel” dan plastic mana lebih berkualiti dan lebih baik? Sudah tentu “stainless steel”. Jadi kami gunakan bahan yang terbaik untuk pelanggan kami. Dan setiap kali servis, tangka merupakan item utama yang kami akan check bagi memastikan kualiti tangki terpelihara.

3. Jenis air yang dihasilkan

Untuk kesemua penapis air cuckoo, kami menghasilkan air mineral beralkali rendah. Air ini sesuai untuk diminum oleh semua orang. Jika anda biasa membeli air mineral di kedai, pasti kenal dan tahu rasa air mineral lebih sedap dari air reverse osmosis.

Ok, saya cerita sikit tentang air reverse osmosis atau lebih dikenali air RO. Air RO ni merupakan air kosong yang betul2 kosong. Tiada zad di dalam air tersebut. Sekadar menghilangkan dahaga sahaja.

Kan bagus kalau kita minum air selain menghilangkan dahaga ia juga memberikan manfaat pada badan. Saya tak kata air RO tidak bagus. Di sebalik kekurangan air RO tu, ada 1 kelebihan yang ada pada air RO. Iaitu air RO ini sangat sesuai diminum oleh pesakit buah pinggang yang terpaksa melalui proses dialisis. Sekali lagi saya ulang, sangat sesuai untuk pesakit buah pinggang yang terpaksa melalui proses dialisis.

Bagi orang yang sihat dan ingin mengekalkan kesihatan, adalah lebih baik minum air mineral. Tahukah anda air RO merupakan asid?

4. Pertukaran filter dan servis

Seperti penapis air jenama lain diluar sana, cuckoo juga menyediakan servis dan pertukaran filter secara percuma. Apa yang membezakan cuckoo dengan syarikat pesaing utama adalah kekerapan pertukaran filter.

Cuckoo akan menukarkan filter setiap 4 bulan. Dan untuk setahun, cuckoo akan tukar 1 set filter dalam mesin. Ingat ya, kami tukar filter terus setiap 4 bulan. Bukan cuci filter.

5. Cas servis selepas tamat kontrak

Apabila membeli penapis air, ramai yang tidak kaji bahagian ini. Bahagian paling penting jika kontrak pembelian sudah tamat. Apabila kontrak tamat, secara automatic penapis air anda tidak akan lagi di jaga oleh pihak syarikat serta tiada lagi warranty. Dan jika ingin meneruskan servis dan warranty tersebut, anda dikenakan cas. Saya berani katakan, cas servis selepas tamat kontrak bagi cuckoo sangat rendah berbanding syarikat lain. Kenapa saya kata begitu? Ramai customer saya berhijrah dari syarikat pesaing dan pasang cuckoo. Dan sempat saya bertanya kenapa mereka bertukar ke cuckoo. Rata-rata mengatakan harga cuckoo lebih murah dan jimat. Mereka tidak sanggup membelanjakan duit untuk cas servis untuk penapis air lama mereka. Lebih baik mereka pasang baru dan mereka kata cas servis cuckoo selepas tamat kontrak jauh lebih murah.

6. Kontrak pembelian cuckoo (Cuckoo Goood Plan)

Di cuckoo anda boleh memilih pakej bayaran yang mana setiap pakej bayaran tersebut ada tempoh tersendiri. Anda boleh pilih untuk dapatkan pakej 18 bulan, 24 bulan, 30 bulan, 36 bulan, 48 bulan, 60 bulan, 72 bulan dan ada juga yang dapatkan pakej 84bulan.

Semakin Panjang tempoh kontrak atau pakej, harga semakin rendah. Dan saya berani katakan, anda sendiri boleh pilih ikut bajet poket masing-masing. Manakala servis dan warranty pula akan mengikut pakej yang anda pilih. Jika ambil pakej 18bulan, maka 18 bulan la kami cover penapis air anda. Jika ambil yang 60 bulan, maka servis dan warranty percuma selama 60 bulan tersebut.

Anda yang tentukan sendiri.

7. Sistem “refill” air yang pantas

Ok, ini specialnya pada cuckoo yang paling utama. Air yang masuk selepas kita ambil air tu, refill balik ke mesin tu sangat pantas.

Contoh, anda ambil 1 gelas air. Air baru akan terus masuk tanpa perlu menunggu. Erti kata lain, air dalam tangki penapis air cuckoo tidak akan habis. Sentiasa ada. Jadi kenapa kami memerlukan kapasiti tangki yang besar jika air nak masuk semula kena tunggu lama.

8. Design yang elegan

Cuckoo

Majoriti penapis air cuckoo mempunyai rupabentuk yang sangat menarik dan cantik. Bukankah kita suka sesuatu yang cantik. Apabila ada penapis air yang cantik, ia membuatkan dapur kita akan lebih elegan, kemas dan pastinya lebih cantik. Setuju? Kita bayar berbulan-bulan lamanya, kan lebih baik dapat sesuatu yang cantik dan menawan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share artikel ini

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram

Topik lain anda mungkin berminat

Cuckoo

Gangguan Bekalan Air Selangor September 2020

Baru-baru ini kita digemparkan dengan berita gangguan bekalan air di Selangor. Sebanyak 1,292 kawasan di tujuh wilayah di Selangor dan Kuala Lumpur mengalami gangguan bekalan …

Cuckoo
Cuckoo

Jimat RM1260,Promosi XCEL September 2020

Promosi Cuckoo kembali lagi untuk bulan September 2020. Penapis air cuckoo model XCEL ini biasanya berharga Rm100/bulan, kini dengan promosi ini anda hanya perlu membayar …

d-model
Cuckoo

Penapis Udara Terbaik Untuk Virus & Bakteria

Apabila negara dikejutkan dengan virus, penyakit yang merebak, maka ia sangat merisaukan setiap orang lebih-lebih lagi mereka yang mempunyai anak kecil di rumah. Kerisauan kita …

Penapis air Cuckoo
Hai saya Ainaa. Hubungi saya dengan menekan butan WhatsApp di bawah

Topik lain anda mungkin berminat

Gangguan Bekalan Air Selangor September 2020

Baru-baru ini kita digemparkan dengan berita gangguan bekalan air di Selangor. Sebanyak 1,292 kawasan di tujuh wilayah di Selangor dan Kuala Lumpur mengalami gangguan bekalan …

Baca Lagi →
Cuckoo

Jimat RM1260,Promosi XCEL September 2020

Promosi Cuckoo kembali lagi untuk bulan September 2020. Penapis air cuckoo model XCEL ini biasanya berharga Rm100/bulan, kini dengan promosi ini anda hanya perlu membayar …

Baca Lagi →
d-model

Penapis Udara Terbaik Untuk Virus & Bakteria

Apabila negara dikejutkan dengan virus, penyakit yang merebak, maka ia sangat merisaukan setiap orang lebih-lebih lagi mereka yang mempunyai anak kecil di rumah. Kerisauan kita …

Baca Lagi →

Apakah Kos & Bayaran Untuk Pasang Penapis Air/Udara Cuckoo?

Ramai yang bertanya kepada kami, apa kos untuk pasang produk Cuckoo di rumah? Adakah pelanggan perlu keluarkan sebarang duit sebelum pemasangan mana-mana produk Cuckoo di …

Baca Lagi →

Dapatkan Promosi Cuckoo King Top RM66.00 sebelum promosi tamat

:
:
:
Penapis Air Cuckoo

Dapatkan Promosi King Top RM66.00